Mä olen luovuttaja.

Posted on

Mä olen aina kammoksunut kuolemaa, jotenkin pelännyt puhua siitä, ahdistunutkin. Tuntematon pelottaa. Tuskin olen ainoa.

Munuais- ja maksaliitto 420x594_web2

Kun mua pyydettiin mukaan Luovuttaja-kampanjaan, en kuitenkaan epäröinyt hetkeäkään. Mulle on aina ollut selvää, että haluan auttaa jotakuta toista sitten kun oma aika koittaa ja kupsahdan. Konkreettisempaa ja helpommin käsiteltävää kuin oman kuoleman miettiminen, on ajatella sitä tuskaa, joka elinluovutusjonossa olevilla on. Mitäpäs jos itse olisi jonottamassa? Suomessa tällä hetkellä tuossa jonossa on 450 ihmistä.

8. lokakuuta vietetään Euroopan elinsiirtopäivää. Tänä vuonna teemana Suomessa on #luovuttaja. Minä olen yksi viidestä mukanaolijasta tässä tosi tärkeässä kamppiksessa, jossa muistutetaan elinluovutuskortin tärkeydestä. Myös vapaaottelija Teemu Packalén, Jokereiden pelaaja Pekka Jormakka, fitnessbloggaaja Janni Hussi ja laulaja Kim Herold ovat mukana. Me kaikki halutaan olla elämässä sisukkaita, mutta luovuttaa silloin, kun se on tarpeen.

Olethan sinäkin luovuttaja? Paperisen kortin voi tilata ilmaiseksi kotiinsa osoitteesta www.elinluovutuskortti.fi ja sovelluksen voi myös ladata puhelimeen.

14445066_10153705130186086_8063622373571344461_o

Lisää kampanjasta voit lukea täältä ja mun tarina löytyy täältä.

nimmari

Kuvat: Robert Lindström
Paita: Ivana Helsinki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *